Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суддів до Антикорупційного суду планують обрати у лютому

Понеділок, 13 серпня 2018, 23:49

Вища кваліфікаційна комісія суддів розраховує, що конкурс на посади суддів Вищого антикорупційного суду завершиться в першій половині лютого 2019 року.

Про це в ефірі "Громадського" повідомив голова ВККС Сергій Козьяков.

За його словами, процедура відбору суддів, згідно з планами комісії, має тривати 7 місяців.

Козьяков нагадав, що ВККС надаватиме рекомендації, після чого затвердити кандидатів має Вища рада правосуддя, а вже тоді відповідний указ має підписати президент.

"Я думаю, що у березні суд буде сформований. Але я не сказав, що запрацює. Для цього потрібно трошки часу. Я думаю, що до кінця весни", - заявив голова ВККС.

Він також повідомив, що досьє кандидатів до Антикорупційного суду будуть опубліковані. У досьє ввійдуть усі документи, що стосуються професійної діяльності кандидата.

Козьяков уточнив, що на першому етапі кандидати мають скласти тестування на знання законодавства, а також зробити практичне завдання, потім пройти психологічне тестування.

На другому етапі відбору відбудеться "співбесіда за результатами дослідження досьє кандидата".

Раніше Козьяков заявив, що за останні 3,5 роки кількість суддів в Україні зменшилася на 3,2 тисячі, або на понад третину.

8 серпня Вища кваліфікаційна комісія суддів почала приймати документи кандидатів для участі у конкурсі на посади 39 суддів Вищого антикорупційного суду.

ВРП погодила, що у Вищому антикорупційному суді буде 39 суддів.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування