Волкер розповів, коли можна буде говорити про скасування санкцій проти РФ

Середа, 15 серпня 2018, 22:54

Говорити про скасування санкцій проти Росії можна буде лише після її згоди на імплементацію Мінських угод.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю одному з телеканалів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що у США "є багато пакетів санкцій проти Росії", пов'язаних з отруєнням Скрипалів, із ситуацією в Україні, з порушенням прав людей.

"Ми хочемо показати Росії, що ситуація не може тривати. Ми хочемо, щоб Росія виступила з пропозицією щодо поліпшення ситуації, для досягнення миру. А до цього ми раз у раз застосовуватимемо такі санкції до Росії, доки вона не почне співпрацювати для пошуку рішення", - сказав Волкер.

Він зазначив, що санкції вже мають ефект, хоча поки що "не змінили фундаментально політики Росії щодо Криму й Донбасу".

"Але я знаю, що вони чинять тиск, і є побажання з російської сторони, щоб ці санкції якось зняти", - заявив спецпредставник.

Як повідомлялося, 8 серпня  Сполучені Штати оголосили, що введуть нові санкції проти Росії у "справі Скрипалів".

Перший етап санкцій набуде чинності орієнтовно 22 серпня. На цьому етапі обмеження будуть помірними, але за 6 місяців, у разі відмови РФ від співпраці, може бути запроваджена друга хвиля санкцій.

Згідно із текстом законопроекту про нові санкції проти Росії, передбачається, серед іншого, заборона на доларові розрахунки для російських державних банків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...