Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ Молдови: Росія провела несанкціоновані військові навчання у Зоні безпеки

Четвер, 16 серпня 2018, 00:48

У місії ОБСЄ у Молдові заявили про свою стурбованість через те, що 14 і 15 серпня Оперативна група російських військ у Придністров'ї провела несанкціоновані військові навчання, які включали форсування річки Дністер у Зоні Безпеки.

Про це повідомляє прес-служба молдовського представництва СММ.

Зазначається, що відповідно до свого мандату ОБСЄ направила своїх спостерігачів у відповідну частину Зони Безпеки, проте їм заборонили провести повний моніторинг навчань.

"Відповідно до Принципів співпраці між Місією ОБСЄ та Об'єднаною контрольною комісією (ОКК) в Зоні Безпеки від 2004 року, Місія передала  встановленими каналами всім делегаціям ОКК результати своїх спостережень", - йдеться у заяві.

У СММ додали, що відповідно до Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в придністровському регіоні Республіки Молдова від 21 липня 1992 року, проведення військових навчань у Зоні Безпеки вимагає дозволу ОКК, що в даному конкретному випадку не було зроблено.

Також повідомляється, що кількома тижнями раніше співробітники Об'єднаної контрольної комісії і місії ОБСЄ в Молдові зафіксували незаконне переміщення в Зоні безпеки російської військової техніки, що також заборонено згаданою Угодою від 1992 року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...