Швеція видворяє українку, яка втратила ногу в теракті у Стокгольмі

Четвер, 16 серпня 2018, 10:00

Міграційна служба Швеції відмовила у продовженні дозволу на проживання українці, яка вижила під час теракту у Стокгольмі у квітні 2017 року, але втратила ногу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Aftonbladet.

У день теракту 38-річна українка Ірина прийшла до торгового центру Ahlens за покупками і потрапила під колеса вантажівки, яка в’їхала у пішоходів.

Вона провела в лікарні три тижні, за цей час їй зробили декілька операцій, однак не змогли врятувати праву ногу. В лікарні Ірину відвідав прем’єр Швеції Стефан Льовен, пообіцявши, що все буде добре.

Після цього українка більше року мешкала у Стокгольмі разом з донькою. У неї був тимчасовий дозвіл на проживання, оскільки вона була свідком у справі терориста Рахмата Акілова, що вчинив наїзд на пішоходів.

Нещодавно Міграційна служба Швеції відмовила Ірині в постійному дозволі на проживання, аргументувавши своє рішення тим, що українка не в змозі подбати про себе, тому має їхати додому за медичною допомогою і підтримкою друзів і родичів.

Міграційна служба вважає, що потрібна Ірині медична допомога та реабілітація доступні в Україні, і рішення про видворення її з країни не суперечить Європейській конвенції з прав людини.

Наразі в Ірини і її доньки є два тижні, щоб добровільно залишити Швецію. Однак вона збирається оскаржити рішення Міграційної служби, хоча апеляція може зайняти декілька місяців.

Нагадаємо, громадянин Узбекистану Рахмат Акілов 7 квітня 2017 року викрав вантажівку і в’їхав у пішоходів у центрі Стокгольма. В результаті теракту загинули п'ять людей та десять отримали поранення.

У червні цього року Акілова засудили до довічного ув’язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News