Лукашенко прокоментував Білорусь "у складі РФ": Ніколи не будемо васалами

Субота, 18 серпня 2018, 16:58
Лукашенко прокоментував Білорусь у складі РФ: Ніколи не будемо васалами

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував можливість "приєднання" Білорусі до Російської Федерації.

Як повідомляє "БелТА", 18 серпня під час кадрових призначень в уряд Лукашенко заявив, що Білорусь "ніколи не стане васалом жодної країни".

"Я до Кремля звітувати не їжджу. Ми домовилися (з РФ - ред.) про наші взаємини. ... Ми уклали понад сотню нормативно-правових актів, у нас створено певну базу. Ми усно можемо ухвалювати рішення і реалізовувати їх. У нас дуже добрі і близькі стосунки", - заявив Лукашенко.

При цьому він додав: "Якщо Росія підписала з Білоруссю договір, угоду, ми вимагаємо, щоб це бездоганно виконувалося. І я відкрито кажу, що ми ніколи не станемо васалами жодної країни".

"Не треба від нас вимагати, як дехто починає вже на злобу дня писати: "Треба швидше Лукашенко вступити до складу РФ і Білорусь туди скинути". Це будуть останні дні політика у Білорусі, який ухвалить таке рішення. ... Ми можемо існувати в союзі з РФ і вирішувати наші спільні завдання без будь-яких проблем", - зазначив президент Білорусі.

Також він заявив, що Білорусь "ніколи не буде руйнувати жодне інтеграційне об'єднання".

"Я ... відмовлятися від цього (від інтеграційних об'єднань - ред.) не має наміру. Але якщо нас б'ють ногами, ми змушені відповідати", - додав президент.

"Деякі, особливо росіяни, "плявузгають" (кажуть дурниці - ред.), інакше не скажеш: "Лукашенко хоче щось показати або показатися Путіну". ... Ми один одного знаємо понад 20 років, він мене знає, як облупленого, і я його знаю, що мені показувати Путіну?", - додав Лукашенко.

Він також зазначив, що Білорусь "не хоче повторення того, що відбувається в Україні з РФ".

"Конфлікт цей. Нам це не треба. І Росії це не потрібно. Тому що у неї єдине вікно в 1 тис. км зі сходу на захід - це Білорусь. Росія потребує стабільної Білорусі", - заявив Лукашенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування