Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп закликав генпрокурора припинити розслідування щодо РФ

Четвер, 2 серпня 2018, 00:50

Президент США Дональд Трамп хоче, щоб генпрокурор Джефф Сешнз припинив розслідування щодо можливого втручання Росії у вибори американського лідера у 2016 році.

Про це він повідомив у Twitter.

"Це жахлива ситуація, і генеральний прокурор Джефф Сешнз має зупинити це сфабриковане полювання на відьом просто зараз, щоб воно не ганьбило нашу країну ще більше", – пише Трамп.

Він звинуватив спецпрокурора Роберта Мюллера, який безпосередньо здійснює розслідування, у конфлікті інтересів і назвав його "ганьбою для США".

Водночас речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що твіт президента не є наказом Сешнза.

Вона зазначила, що Трамп висловив свою думку, передає "Радіо Свобода".

Сандерс зазначила, що президент хотів би, щоб розслідування довели до кінця.

Вона нагадала також, що Трамп неодноразово заявляв про відсутність змови між його командою і Росією.

У грудні 2017 року Трамп говорив радникам про необхідність дострокового припинення розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання РФ у вибори.

Американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втручалась у хід виборів 2016 з метою сприяти Дональду Трампу.

В кінці грудня 2017 року в інтерв’ю New York Times Трамп заявив, що сподівається на справедливість щодо нього з боку спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Він повторив, що змови між його передвиборчою кампанією і РФ не було і розслідування можливого втручання Росії в американські вибори змушує США "погано виглядати" перед світом.

Президент регулярно критикував Мюллера через заяви про втручання Росії у вибори в США чи інші зв’язки з його кампанією, називаючи це "полюванням на відьом".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування