Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія намагається втрутитися в американські вибори - директор розвідки США

Четвер, 2 серпня 2018, 23:19
Росія намагається втрутитися в американські вибори - директор розвідки США

Росія стоїть за "всепроникними" спробами втручання у майбутні вибори в США.

Про це заявив директор Національної розвідки США Ден Коутс під час брифінгу, передає Reuters.

"Ми визнаємо загрозу, вона справжня, вона продовжується, і ми робимо все можливе, щоб мати законні вибори.. Вона все проникна, триваюча, з наміром вбити клин і підірвати наші демократичні цінності", - сказав Коутс.

За його словами, у Росії є багато способів вплинути на вибори – через ЗМІ, соціальні мережі, ботів, найманих акторів.

Водночас, Коут зауважив, що Росія є не єдина країна, яка прагне підірвати американські вибори. Однак він не назвав інші країни, які мав на увазі.

Директор ФБР Крістофер Рей додав, що ФБР відкрило розслідування щодо втручання в американські вибори.

"Ми також знаємо, що Росія намагалась зламати систему і вкрасти інформацію про кандидатів на виборах та урядових посадовців ", - розповів Коутс.

Нагадаємо, у 2016 році американські спецслужби дійшли до висновку, що Росія стоїть за спробами домогтися поразки Гілларі Клінтон на президентських виборах, зокрема, санкціонувавши проведення кібер-атак та кампанії із поширення фейкових новин у соціальних мережах.

Під час прес-конференції в Гельсінкі з Путіним Трамп відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання дійсно відбулося. Виступ Трампа жорстко розкритикували в США як демократи, так і його соратники по Республіканській партії.

Після цього директор Національної розвідки США Ден Коатс оприлюднив заяву, в якій наполіг на правильності оцінок своєї служби щодо дій Росії.

Наступного дня Трамп заявив, що його слова в Гельсінкі були просто обмовкою. Після цього в інтерв'ю телеканалу CBS Трамп визнав особисту відповідальність Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.

Пізніше Трамп заявив, що може стати найгіршим ворогом Путіна "з усіх, які у нього коли-небудь були", якщо відносини між США і Росією не налагодяться.

Нагадаємо, для продовження розпочатого в Гельсінкі діалогу Трамп запросив Путіна до Вашингтона.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування