Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КНДР погодилися на міжнародну інспекцію з безпеки цивільної авіації

Понеділок, 20 серпня 2018, 00:24

Північна Корея дала дозвіл на допуск експертів Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) до проведення повітряної перевірки об’єктів у країні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на японське агентство Kyodo News.

За даними представників штаб-квартири ICAO в Монреалі, йдеться про гарантії, що міжнародне авіасполучення не пролягає над територіями північнокорейських ракетних полігонів.

Зазначається, що офіційний представник Північнокорейської адміністрації ICAO заявив у травні цього року, під час візиту інспекторів з Монреалю, що такі гарантії надаються.

У агентстві додають, що міжнародна організація цивільної авіації, яка охоплює 192 держави, планує в 2019 році перевірити, які конкретні заходи вживає влада КНДР для моніторингу неоголошених ракетних пусків та інформування про це міжнародну спільноту цивільної авіації.

Повідомляється, що у травні 2017 року, згідно із заявами ICAO, Північна Корея пообіцяла припинити дії, здатні завдати шкоди польотам цивільної авіації.

Зокрема, випробування ракет великого радіусу дії. Пхеньян обіцяє завчасно попереджати про подібні випробування.

Як повідомляє японське видання, у минулому році у КНДР здійснили численні ракетні випробування, що серйозно загрожувало літакам, які пролітали над цим регіоном.

Так, наприкінці липня минулого року маршрут літака авіакомпанії Air France, що прямував з Токіо до Парижа, пролягав через район в Японському морі, куди кількома хвилинами раніше впала балістична ракета.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування