Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британія закликає ЄС посилити санкції проти Росії

Вівторок, 21 серпня 2018, 07:35

Велика Британія звернеться до ЄС із закликом стояти "пліч-о-пліч" зі Сполученими Штатами і розширити санкції проти Росії.

Про це пише Reuters.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що президент Росії Владімір Путін зробив світ "більш небезпечним місцем", і що після хімічної атаки в Англії ЄС має чинити більший тиск, щоб забезпечити дотримання Росією міжнародних норм.

"Сьогодні Сполучене Королівство просить своїх союзників піти далі, закликавши Європейський Союз переконатися, що його санкції проти Росії були всеосяжними, і що ми дійсно стоїмо пліч-о-пліч зі США", - заявить Хант в ході візиту в США.

"Це означає відповідати і реагувати як один на порушення щораз, коли і де б вони не відбувалися, від вулиць Солсбері до долі Криму" - йдеться в заяві Ханта.

ЄС не запровадив ніяких санкції, пов'язаних з отруєнням в Солсбері, хоча він рішуче засудив Москву і приєднався до міжнародних дій щодо видворення російських дипломатів.

Хант, який замінив Бориса Джонсона на посаді міністра закордонних справ Великої Британії, зустрінеться з держсекретарем США Майком Помпео і іншими офіційними особами США в середу і виступить в Раді Безпеки ООН у четвер.

У його виступі будуть відзначені і інші загрози, які Британія бачить в світовому порядку, в тому числі необхідність вказати Китаю, що "з економічною силою приходить політична відповідальність" і критика бездіяльності з приводу Криму і застосування хімічної зброї.

Сполучені Штати оголосили, що введуть нові санкції проти Росії, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії. Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

Також Конгрес США опублікував текст законопроекту про нові санкції проти Росії, який, серед іншого, передбачає заборону на доларові розрахунки для російських державних банків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування