Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Двох фігурантів у справі Майдану запідозрили у розголошенні держтаємниці

Середа, 22 серпня 2018, 13:56

Генеральна прокуратура повідомила про підозру у розголошені державної таємниці колишньому заступнику начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції і в.о. начальника відділу ГУ НП в Одеській області.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Правоохоронці вели розслідування щодо злочинів екс-правоохоронця у січні 2014 року під акцій на Майдані в Києві і встановили факти розголошення ним державної таємниці у 2016.

На підставі зібраних доказів 21 серпня йому повідомили про підозру у вчинені злочину передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 328 ККУ (організація розголошення відомостей, що становлять державну таємницю вчинене за попередньою змовою групою осіб, за відсутності ознак державної зради або шпигунства).

Також про підозру оголосили співучаснику – оперуповноваженому цього підрозділу, який наразі займає посаду в.о. начальника відділу ГУ НП в Одеській області за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 328 ККУ (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, у тому числі щодо діючого правоохоронця, оголошеного в розшук через ухилення від слідства.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: