Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США розповіли, як санкції "підкосили" російських олігархів

Середа, 22 серпня 2018, 22:29

Міністерство фінансів США навело приклади дії американських санкцій щодо оточення президента Росії Володимира Путіна.

Про це розповіла заступниця міністра фінансів США з тероризму та фінансової розвідки Сігал Мендеклер на слуханнях комітету Сенату з банків та житлово-комунальної сфери, передає "Голос Америки".

За її словами, з часу включення до переліку, статки олігарха Олега Дерипаски впали на 50%, а ціна на акції EN+ знизилась з 12,2 до 5,4 доларів на Лондонській фондовій біржі.

Крім того, зазначила Мендеклер, статки Віктора Вексельберга впали на 3 мільярди доларів, і інші уряди також розпочали слідства і заморозили його активи у своїх юрисдикціях. Також Renovа Group Вексельберга була змушена вийти з інвестицій в Швейцарії та Італії.

Заступниця міністра наголосила, що в результаті введення санкцій проти російських олігархів та їх бізнесів їм обмежено доступ до фінансової системи, вартість їх активів впала, і компанії намагаються позбутись цих інвесторів.

Сполучені Штати у вівторок ввели санкції проти двох росіян, однієї російської та однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти зловмисної кібердіяльністі.

У червні США ввели санкції проти компаній Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute (Kvant) Divetechnoservices, а також проти їх керівників Александра Трібуна, Олєга Чірікова, Владіміра Каганского.

На початку квітня США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування