Посвідчення роздрукував, форму купив: На Миколаївщині орудував псевдополіцейський

Четвер, 23 серпня 2018, 13:03

У Миколаївській області чоловік придбав у магазині шеврони, форму, бронежилет, маячки на авто, роздрукував посвідчення та вимагав хабар у водіїв під виглядом поліцейського, йому допомагали двоє військовослужбовців Збройних сил.

Про це повідомляє прес-служба поліції Миколаївщини.

Зазначається, що внутрішня безпека Нацполіції отримала скарги на співробітника поліції, який зупиняє автомобілі та вимагає з водіїв гроші за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці з'ясували, що на трасі під виглядом працівника поліції діяв 20-річний аферист з двома військовослужбовцями.

 
фото з сайту поліції у Миколаївській області

Так, на одній із автодоріг, поблизу селища Полігон, Вітовського району Миколаївщини, був помічений автомобіль "ЗАЗ Деу" з номерними знаками на синьому фоні та встановленими проблисковими маячками.

"Біля автівки знаходилася особа в однострої співробітника поліції, з шевронами поліції у Миколаївській області та погонами лейтенанта поліції. В салоні машини знаходились ще двоє невідомих. Протягом певного часу поліцейський зупиняв на трасі автомобілі, спілкувався з водіями, після чого транспортні засоби продовжували рух", - йдеться у повідомленні.

У поліції додають, що оперативники внутрішньої безпеки направили до нього наряд сектору реагування патрульної поліції Вітовського відділення, щоб з'ясувати його особу.

"Чоловік пред’явив службове посвідчення інспектора СРПП, але назвати підрозділ, в якому несе службу, відмовився та вступив у суперечку. Натомість двоє молодих людей, які сиділи у автівці, представились правоохоронцям військовослужбовцями ЗСУ", - сказано у заяві.

 
фото з сайту поліції у Миколаївській області

За словами військових, вони нібито допомагали нарядам поліції на території району.

За даними прес-служби, перевірка інформації показала, що чоловік не є і ніколи не був співробітником поліції, а його поліцейські жетон та посвідчення на обліках обласної поліції не значаться.

 
фото з сайту поліції у Миколаївській області

"Зловмисник зізнався, що його автомобіль насправді має реєстрацію Польщі, а сині спецномери та нагрудний жетон він придбав за власний кошт у невстановленої наразі особи: через Інтернет купив маячки синього та червоного кольору", - повідомили у миколаївській поліції.

Також вказується, що форму, погони, шеврони, спорядження, світловідбиваючий жилет, бронежилет, свисток та сигнальний диск придбав у спеціалізованому магазині Миколаєва, службове посвідчення роздрукував на оргтехніці, а пістолет у кобурі виявився спортивним (стартовим), який він теж купив у магазині.

 
фото з сайту поліції у Миколаївській області

Зазначається, що для всебічної та детальної перевірки на місце події було викликано співробітників кадрового забезпечення та слідчо-оперативні групи поліції у Миколаївській області і Вітовського відділу поліції.

 
фото з сайту поліції у Миколаївській області

"Під час огляду автівки псевдополіцейського було виявлено два дорожні конуси, номерні знаки іноземної реєстрації, бронежилет з надписом "Поліція", погони капрала поліції, два світловідбиваючі жилети, два сигнальні диски з червоним сигналом, дві рації, два пістолети та бланки пояснення невстановленого зразка", - йдеться у повідомленні.

 
фото з сайту поліції у Миколаївській області

У поліції додають, що все це було вилучено у законному порядку, разом з посвідченням та жетоном, які використовував  зловмисник.

Крім цього, оперативники внутрішньої безпеки встановили особи водіїв, яких зупиняв шахрай та вимагав з них гроші. Заяви громадян зареєстровано у Вітовському відділі поліції.

Наразі дії затриманого чоловіка кваліфікуються за ч.2 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 4 років або позбавлення волі на строк до 3 років. Також перевіряється причетність до злочинних дій і виявлених на місці події військослужбовців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування