Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сербія отримала російські винищувачі

Четвер, 23 серпня 2018, 22:01

Повітряні сили Сербії отримали два російські винищувачі MiG-29.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За інформацією видання, на церемонії у військовому аеропорту поблизу столиці Сербії Белграда президент країни Александар Вучич подякував президенту РФ Володимиру Путіну за допомогу в розбудові сербських збройних сил.

Зазначається, що в жовтні 2017 року Сербія отримала ще шість винищувачів MiG-29 з Росії. Росія також пообіцяла надати Сербії 30 бойових танків і 30 броньованих машин.

Повідомляється, що Москва надала старі літаки Сербії безкоштовно і два літаки, передані у вівторок, пройшли значне доопрацювання. Ремонт шести літаків коштуватиме Сербії біля 185 мільйонів євро.

Вучич наголосив, що відремонтовані MiG мають бути названі на честь сербських пілотів та інших "героїв", які загинули протягом "агресії НАТО" 1999 року, коли сили союзників Заходу провадили військові дії проти ВПС Сербії через репресії сербської влади проти албанських сепаратистів в Косово. В 1990-х Сербія, союзник Росії, вела війну з Хорватією, Боснією та Косово після розпаду Югославії.

За даними "Голосу Америки", Сербія, хоча і заявляє про військовий нейтралітет, веде переговори про збільшення постачання зброї з Росії. Поставки можуть включати гелікоптери та системи протиповітряної оборони, повідомляє видання. Сербія декларує бажання приєднатись до ЄС, однак країна перебуває під впливом Росії, яка виступає проти розширення НАТО та інших західних організацій в регіоні.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич під час візиту до Сочі заявив, що без підтримки Росії Сербія не зможе захистити свої національні інтереси і територіальну цілісність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування