Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фігурантів "справи Веджіє Кашка" залишили під вартою до 14 вересня

П'ятниця, 24 серпня 2018, 06:46

Фігурантів справи "Веджіє Кашка", попри серйозні проблеми зі здоров’ям, залишили під вартою в СІЗО окупованого Сімферополя до 14 вересня.

Про це повідомляє Громадське радіо

Так званий "Верховний суд Криму" розглянув апеляційну скаргу на продовження терміну утримання під вартою для учасників справи "Веджіє Кашка". 15 липня їм продовжили термін тримання під вартою до 15 вересня. Підсудних сьогодні не доставили до "суду", і вони були змушені брати участь в судовому засіданні через конференц-зв’язок з СІЗО міста Сімферополя.

В судовому засіданні не брав участь один з підсудних, Асан Чапух, він написав відмову від участі, оскільки його артеріальний тиск на час проведення засідання становив 190/110.

Адвокати, які здійснюють захист фігурантів справи, клопотали про відкладення судового засідання на інший день. Серед причин, за якими захисники просили відкласти судове засідання було те, що конференц-зв’язок працює жахливо і підсудні нічого не чують і не розуміють те, що говорить "суддя".

Після відмови в задоволенні всіх клопотань, адвокат Едем Семедляев заявив відвід "судді" у Козирєва. "Суддя" відмовив у відводі себе. Після заявлених клопотань перейшов до розгляду скарги по суті.

Захисники вказували на те, що всі підсудні мають стійкі соціальні зв’язки, а також всі підсудні мають тяжкі захворювання, і подальше утримання їх в СІЗО, де їм не надається належна медична допомога, може загрожувати їхньому здоров’ю і життю. У зв’язку з цим, захисники просили змінити підсудним запобіжний захід на домашній арешт, або на підписку про невиїзд.

"Суддя" Козирєв вирішив змінити рішення так званого київського районного суду і вкоротив їм термін утримання під вартою на один день — до 14 вересня.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи.

Їх звинувачують у вимаганні коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана. Під час затримання російськими силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування