День незалежності: в Одесі створили живий ланцюг, у Львові – прапор із кульок

П'ятниця, 24 серпня 2018, 21:17

В Одесі у традиційній масовій акції "Вишиванковий ланцюг", яку щороку проводять на Потьомкінських сходах з нагоди Дня незалежності, цього року взяли участь 1900 людей.

Про це повідомила Укрінформу співорганізатор одеського "Вишиванкового фестивалю" Наталя Мажарова.

 
Укрінформ

"Живий ланцюг", присвячений Дню Незалежності, простягнувся, як і в попередні роки, від пам'ятника Дюку по Потьомкінських сходах, через морвокзал до яхт-клубу. Причому символічну участь в акції взяли цього року 24 воїни-захисники України, які зараз одужують від поранень у військовому госпіталі", - зазначила Мажарова.

 
Укрінформ

Разом з тим, у Львові на честь Дня незалежності під час мистецької акції  "Творимо живий прапор України" понад півтори тисячі дітей сформували "живий" синьо-жовтий стяг із повітряних кульок у географічних контурах України.

До урочистостей долучились півтисячі хористів, які виконали композицію, що прозвучала 27 років тому — на початку української державності, коли до Верховної Ради внесли національний прапор.

 
Львівська ОДА

Після того відбулось наймасовіше виконання танцю "Галицький вітальний", участь у якому взяли більше сотні танцювальних пар.

"Ключовим заходом на День незалежності буде відеомапінг на Ратуші о 22.00, в якому буде відтворена історія державотворення та роль людей у творенні нашої незалежності",— зазначила директор департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування