Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп відклав візит Помпео до КНДР через "брак достатнього прогресу"

Субота, 25 серпня 2018, 00:17

Президент США Дональд Трамп скасував візит держсекретаря Майка Помпео наступного тижня до Пхеньяна через "брак достатнього прогресу" у процесі ядерного роззброєння КНДР.

Про це він у п'ятницю, 24 серпня, повідомив у Twitter.

"Я попросив держсекретаря Майка Помпео не їхати до КНДР наступного тижня. Я відчуваю, що ми не маємо достатнього прогресу у процесі денуклеаризації Корейського півострова", - написав Трамп.

Глава Білого дому уточнив, що наступний візит Помпео до Пхеньяна відбудеться лише після того, як Вашингтон порозуміється в торговельній суперечці з Китаєм.

При цьому, Трамп висловив сумнів у тому, що Пекін справді "допомагає у процесі денуклеаризації" так, як він це робив раніше.

У наступному дописі у Twitter президент США надіслав "найтепліші привітання та повагу" лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину.

"З нетерпінням очікую побачити його незабаром!", - написав він.

Як повідомляось, держсекретар США Майк Помпео заявив у четвер, що він та щойно призначений спеціальний представник США щодо КНДР Стівен Біген наступного тижня вирушать з візитом у Пхеньян.

4 серпня Рада безпеки ООН заявила у своєму звіті, що Північна Корея не зупинила свою ядерну та ракетну програми, порушуючи санкції ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...