Пентагон: США і союзники не стягують сили для удару по Сирії

Вівторок, 28 серпня 2018, 03:59

На тлі ознак того, що сирійський режим рухається до нападу на Ідліб, останній опорний пункт сирійських повстанців в країні, військові США стежать, чи не переміщує режим в цей район хімічну зброю.

Про це, посилаючись на представників міністерства оборони США, пише CNN.

Чиновники кажуть, що підтверджених даних про рух хімічної зброї поки немає. Однак, режим перекинув деякі зі своїх висококваліфікованих і оснащених елітних піхотних груп в район, розташований на південь від Ідлібу, на додаток до тисяч сил, які вже перебувають в цьому регіоні.

За останні кілька днів рівень стурбованості посилився, оскільки Росія збільшила активність в соціальних мережах, заявивши, що США і їх союзники готуються до авіаударів під приводом використання хімічної зброї режимом.

В одному твіті Міністерство оборони Росії заявило, що США, Франція і Великобританія "готуються" до нових ударів в Сирії. В іншому посольство Росії в США стверджує, що США "створюють групу носіїв крилатих ракет на Близькому Сході у зв'язку з підготовкою провокації із застосуванням хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб".

У відповідь на російські заяви представник Пентагону Ерік Пахон сказав: "Я можу вам сказати, що російські повідомлення про нарощування військового потенціалу США на Близькому Сході - це не що інше, як пропаганда. Це не правда. У той же час, це не означає, що ми не готові відповідати, якщо президент віддасть наказ здійснити такі дії".

"Ми як і раніше стурбовані повідомленнями з відкритих джерел про можливий військовий наступ сирійського режиму проти цивільних осіб і цивільної інфраструктури в Ідлібі, що призведе до руйнівних гуманітарних наслідків", - сказав Пахон.

"Ми також наголошуємо на нашій стурбованості з приводу можливості подальшого та незаконного використання хімічної зброї", - додав він.

Американські військові відзначили, що однією з проблем, якщо говорити про бойові дії, є те, що Ідліб знаходиться близько до турецького кордону і що бойові літаки з Сирії, Росії, Туреччини і навіть США можуть зіткнутися один з одним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування