Трамп виступив з короткою заявою в пам'ять про Маккейна

Вівторок, 28 серпня 2018, 06:27

Президент США Дональд Трамп під тиском громадськості виступив зі стриманою заявою в пам'ять про сенатора Джона Маккейна і розпорядився знову приспустити прапор над Білим домом.

Про це пише Радіо Свобода.

"Не дивлячись на наші розбіжності з приводу політики, я поважаю сенатора Джона Маккейна за його службу нашій країні, і в його честь я розпорядився приспустити державний прапор до дня його похорону", - йдеться в заяві американського лідера.

У вихідні дні, після звістки про смерть Маккейна, над Білим домом було приспущено прапор, але в понеділок його знову підняли, проте незабаром, після розпорядження Трампа, знову приспустили.

Прощання з американським сенатором Джоном Маккейном пройде на цьому тижні в трьох містах США. Труну 81-річного сенатора, який помер в суботу після довгої боротьби з онкологічним захворюванням, в середу буде виставлено в Капітолії його рідного штату Арізона, а через два дні - в ротонді Капітолію у Вашингтоні.

Після суботньої меморіальної служби в Національному соборі у Вашингтоні, де з надгробними промовами виступлять екс-президенти Барак Обама і Джордж Буш - молодший, у неділю Маккейна поховають на кладовищі його альма-матер - Військово-морської академії в Аннаполісі, штат Меріленд.

Світові лідери і колеги Маккейна по Конгресу, як республіканці, так і демократи, в останні дні діляться найяскравішими спогадами про сенатора, підкреслюючи його особливий статус на світовій арені. Багато хто згадує його доблесну службу в ВМС і стійкість під час перебування в полоні в Північному В'єтнамі.

Міністр закордонних справ В'єтнаму Фам Бінь Мінь в понеділок залишив запис у книзі співчуттів в посольстві США в Ханої: "Саме він відіграв провідну роль у зціленні ран війни і нормалізації відносин між США і В'єтнамом".

Пам'ятник Маккейну на березі озера Ханой, де він потрапив в полон в 1967 році, після повідомлень про смерть сенатора перетворився на місце паломництва: туди приносять квіти, пахощі та інші пам'ятні дарунки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...