Посол: Британія визнала візові проблеми з Україною, пропонує кроки для вирішення

Вівторок, 28 серпня 2018, 10:35

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко повідомила про початок діалогу щодо візових проблем з Великою Британією, але не задоволена тими пропозиціями, що надійшли від британської сторони.

Про це вона повідомила, відповідаючи на запитання "Європейської правди" в рамках прес-клубу МЗС.

За словами Галібаренко, Міністерство внутрішніх справ Великої Британії, відповідальне за видачу віз, вперше визнало недоліки у своїй роботі.

"Британська сторона визнає наявність багатьох проблем у візовій практиці, і це добра новина. Раніше Foreign office (МЗС) "кивав" на Home office (МВС) про те, що він не готовий вести діалог. Зараз ми маємо ситуацію, що два відомства мають спільну позицію", - розповіла вона.

За словами посла, зараз британська сторона каже виключно про виправлення проблем у своїй візовій практиці, а не про спрощення візових вимог для України.

За словами Галібаренко, британська сторона повідомила Києву, що "готова працювати над поліпшенням сервісу".

"Щоби не було такого, що людина сплачує за термінову візу, а потім документи не повертаються вчасно з Варшави (протягом 5 робочих днів - ЄП). Якщо це 14 днів (для нетермінових віз), то щоби це було 14 днів, а не більше. Йдеться також про те, щоби зменшувати цей термін", - розповіла вона.

Водночас, посол визнала, що отримала відмову на пропозиції України щодо візового спрощення. За її словами, Київ не задовольняє цей підхід Лондона.

"Погана новина – що діалогу про спрощення немає… Але ми не готові обмежитися тільки поліпшенням сервісу і будемо тиснути й надалі", - розповіла вона.

"Я розумію бажання британськох сторони не вирушати питання візової політики точково. Нам хотілося би руху вже зараз. Свого часу Британія без жодних застережень підтримала запровадження безвізового режиму з ЄС Україною. То давайте зробимо подібний документ – дорожню карту, де будуть зазначені етапи".

Посол також висловила впевненість що за кілька років візовий режим для поїздок громадян України до Великої Британії буде спрощений.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування