Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 28 серпня 2018, 21:01

Україна розриває базовий договір про дружбу з РФ, знаменитого Тітушко оголосили в розшук, долар по 28 гривень – новини, які обговорювали 28 серпня.

Про відносини з РФ. Президент Петро Порошенко доручив МЗС України готуватися до розриву базового договору про дружбу з РФ.

Згідно з договором, між Україною і Російською Федерацією закріплювався принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємного зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці іншої сторони.

Про Telegram. Месенджер Telegram змінив політику конфіденційності, зробивши можливим передачу спецслужбам особистих даних користувачів за рішенням суду.

Про Тітушко. Вадима Тітушка, який побив журналістів у 2013 році, оголосили в розшук за підозрою у скоєнні розбійних нападів. Він підозрюється у скоєнні розбійного нападу на приватний будинок у с. Рожни на Київщині та інших злочинах.

Про Тамразова. Екс-заступник голови правління "Укргазвидобування" і власник видання Insider Олексій Тамразов вніс визначену судом заставу у 20 мільйонів гривень.

Про курс. 28 серпня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:00 встановилися на рівні 28,05-28,09 гривні за долар.

Про навчання в РФ. Наступного місяця Росія проведе найбільші за майже чотири десятки років військові навчання – "Восток-2018".

Як повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, до навчань залучать 300 тисяч військових, 36 тисяч одиниць військової техніки та понад тисячу літальних апаратів.

Про візи до Великої Британії. Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко повідомила про початок діалогу щодо візових проблем з Великою Британією, але не задоволена тими пропозиціями, що надійшли від британської сторони.

За словами посла, зараз британська сторона каже виключно про виправлення проблем у своїй візовій практиці, а не про спрощення візових вимог для України.