Прикордонникам все частіше доводиться застосовувати зброю

Четвер, 30 серпня 2018, 13:41

Прикордонникам все частіше доводиться використовувати зброю через те, що порушники чинять спротив законним діям співробітників Держприкордонслужби.

Про це сказав "Укрінформу" речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Державна прикордонна служба здійснює активні заходи, направлені на боротьбу з контрабандною діяльністю. Це вкрай не до вподоби організаторам протиправної діяльності на кордоні, і вони чинять активний спротив", – каже він.

За словами Слободяна, подібний випадок стався 24 серпня, коли прикордонники Мукачівського загону отримали інформацію про можливу протиправну діяльність на кордоні.

Туди вирушили додаткові прикордонні наряди, в тому числі й приховані. За деякий час один з нарядів побачив транспортний засіб УАЗ, що рухався у бік державного кордону. Проте вимогу про зупинку водій проігнорував. Натомість здійснив автомобілем різкий маневр, небезпечний для життя та здоров’я прикордонного наряду, розповів Слободян.

За його словами, для затримки транспортного засобу прикордонник здійснив попереджувальний постріл вгору та постріли по колесах. Однак УАЗ продовжив рух та втік з місця події.

Слободян зазначив, що за цим фактом повідомлено підрозділи Нацполіції в Закарпатській області та військову прокуратуру.

Разом з тим стало відомо, що водій УАЗа, в свою чергу, звернувся до Нацполіції з заявою, що його автівку обстріляли.

У відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Закарпатській області повідомили, що до поліції надійшло повідомлення від мешканця Хустського району, у якому він заявив, що 24 серпня невідомі обстріляли його автомобіль.

"Зараз проводиться перевірка. За даним фактом відкрито два кримінальних провадження: за статтею 296 (Хуліганство) та статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу", – пояснили у поліції.

Як повідомлялось, на початку серпня контрабандисти підстрелили з травматичної зброї офіцера прикордонної служби в Закарпатській області.

У липні через контрабанду і наплив мігрантів керівництво Держприкордонслужби вирішило збільшити кількість державної охорони на кордоні на Закарпатті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...