Стало відомо, коли єдиний в Україні сміттєспалювальний завод відновить роботу

Субота, 4 серпня 2018, 11:04
Стало відомо, коли єдиний в Україні сміттєспалювальний завод відновить роботу

Єдиний діючий в Україні сміттєспалювальний завод "Енергія" відновить прийом сміття та продовжить свою роботу після завершення ремонту.

Про це заявив директор заводу "Енергія" КП "Київтеплоенерго" Сергій Крикун, повідомляє прес-служба КМДА. 

Крикун зазначив, що після переходу заводу в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго" з 1 серпня "Енергія" "продовжує роботу та готується до щорічного ремонту, який триватиме з 15 серпня до 15 вересня включно". 

"Ми продовжуємо спалювати сміття, яке у нас лишилося в бункері та виробляти для міста теплову енергію. Для того, щоб розпочати ремонт, і котли, і бункер мають бути пустими. Ми спеціально зупиняємо роботу обладнання, щоб його можна було повністю оглянути...  Обладнання досить зношене, тому його потрібно регулярно перевіряти, ремонтувати та оновлювати. Попереду опалювальний сезон і ми маємо бути впевнені, що у нас усе устаткування готове до зими", заявив Крикун. 

Він додав, що під час ремонту планують замінити металевий захист бункеру твердих побутових відходів, парові засувки на загальному паропроводі та живильні лінії котлів (трубопроводи живлення котлів водою), перекласти близько 20 метрів теплотраси, яка йде від заводу у місто.

Завод "Енергія" – єдиний в Україні сміттєспалювальний завод, щодоби він приймає та утилізує близько 750 тонн твердих побутових відходів Києва. Теплова енергія, яка утворюється на заводі в результаті спалювання відходів, забезпечує гарячим водопостачанням мешканців столичного масиву "Позняки".

Раніше у прес-службі "Київенерго" повідомили, що сміттєспалювальний завод "Енергія" 22 липня призупинив прийом сміття, що пов'язано із закінченням 31 серпня дії угоди київської влади з компанією.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...