У США заперечили причетність до замаху на президента Венесуели

Неділя, 5 серпня 2018, 20:19

Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Болтон заперечив причетність США до вибуху дронів під час військового параду у Каракасі, на якому був присутній президент Венесуели Ніколас Мадуро.

"Я можу сказати однозначно, у цій справі нема ніякого втручання американського уряду", - заявив Болтон в інтерв’ю каналу Fox News, пише "Голос Америки".

Болтон припустив, що сам уряд Мадуро міг стояти за вибухом, згадавши про поширену у країні корупцію та утиски.

"Якщо уряд Венесуели має якусь чітку інформацію, яку вони хочуть нам надати, яка б потенційно могла довести порушення американського кримінального закону, ми її уважно розглянемо", - додав Болтон.

Президент Венесуели часто звинувачує Сполучені Штати, які ввели санкції проти ряду посадових осіб його уряду, у змові проти нього. Також він неодноразово заявляв, що американські політики розробляють плани його повалення, щоб покласти край майже двадцятирічному соціалістичному режиму Венесуели.

Замах на Мадуро скоїли у суботу під час військового параду, на якому він був присутній, за допомогою безпілотника.  Внаслідок інциденту поранень зазнали 7 солдатів, сам президент та інші політики не постраждали.  За даними джерел, безпілотник був споряджений вибухівкою С4.

Через кілька годин після вибуху Мадуро звинуватив у замаху на себе Колумбію, яка ці звинувачення також відкинула.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...