Трамп визнав, що його син зустрічався з росіянами для збору даних про Клінтон

Понеділок, 6 серпня 2018, 10:22

Президент США Дональд Трамп заявив, що його син Дональд Трамп-молодший зустрічався в представниками Росії у Нью-Йорку в 2016 році, аби отримати дані про опонентку батька на виборах Гіларі Клінтон.

Про це він публічно написав у Twitter 5 серпня, реагуючи на повідомлення ЗМІ про те, що його нібито турбують можливі наслідки зустрічі сина з росіянами, зазначає "Радіо Свобода".

CNN із посиланням на наближені до Білого дому джерела повідомляла, що Дональд Трамп був напружений щодо ситуації з Робертом Мюллером і вимагав завершити "російську справу", бо боїться за свого сина.

"Фейкові новини повідомляють повну фабрикацію, що мене турбує зустріч мого чудового сина Дональда у вежі Трампа", – зазначив Трамп-старший.

"Це була зустріч для отримання інформації про суперника, абсолютно законна, так у політиці роблять постійно – і це нікуди не щезло", – заявив президент США.

"Я не знав про це!", – запевнив він.

Трамп також заявив про фейкове досьє і назвав розслідування про втручання Росії в американські вибори 2016 року "найбільшим полюванням на відьом в історії США".

За версією спецпрокурора Роберта Мюллера та численними повідомленнями в західних ЗМІ, Дональд Трамп-молодший, чоловік його сестри Іванки Джаред Кушнер та голова передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт влітку 2016 року зустрілися із російською юристкою Наталією Весельницькою у "Трамп-Тауер" у Нью-Йорку.

У листопаді 2017 року Весельницька заявила, що представники Трампа пропонували їй після перемоги Трампа на виборах переглянути перелік підсанкційних росіян, відомий як "список Магнітського". Їх же цікавили документальні докази того, що кандидат у президенти США від демократів Гіларі Клінтон використовувала кошти незаконного походження для своєї кампанії.

Пізніше Трамп-молодший заявляв, що перемови стосувалися виключно питань всиновлення. Його батько запевняв, що дізнався про зустріч лише згодом зі ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...