У Житомирі ув’язнених годували куркою з сальмонелою

1755 переглядів
Вівторок, 7 серпня 2018, 15:00

Прокуратора розпочала кримінальне провадження після того як виявила сальмонелу в м’ясі для ув’язнених у Житомирі.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

"Місцева прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактами порушень санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням", - написав Лисенко.

Зокрема порушення виявили у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, у зразках курячого м’яса виявили патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу.

Лисенко додав, що всього у морозильних камерах двох установ зберігається понад 12 тонн замороженої курятини.

Наразі використовувати м'ясо заборонили.

Триває досудове розслідування, яке проводить місцевий відділ поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури.

Українська правда
powered by lun.ua