Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навальний анонсував нову всеросійську акцію протесту

Вівторок, 7 серпня 2018, 16:53

Політик Олексій Навальний оголосив про проведення нових акцій проти підвищення пенсійного віку в Росії.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на його Telegram-канал.

"Зробимо так, щоб на цих "виборах" підвищення пенсійного віку було головною темою", - цитує слова Навального видання.

Відзначається, що політик пропонує провести мітинги 9 вересня - в єдиний день голосування, коли в РФ пройдуть вибори різного рівня, включаючи депутатів Держдуми і місцевих рад, а також вибори губернаторів.

Як відомо, влада РФ має намір підвищити вік виходу на пенсію до 65 років у чоловіків і до 63 років у жінок.

За інформацією "Медузи", мітинги проти пенсійної реформи останніми тижнями регулярно проходять в російських містах. Крім Навального, їх організовують профспілки та комуністи.

29 липня у Москві затримали організаторів мітингу проти пенсійної реформи, а також ведучого заходу.

28 липня у Росії пройшли акції протесту проти підвищення пенсійного віку, запланованого урядом РФ. Наймасовіший мітинг відбувся у Москві, до нього долучилися близько 10 тис. учасників. 

19 липня Держдума РФ ухвалила у першому читанні урядовий законопроект про зміни до пенсійного законодавства, зокрема щодо підвищення пенсійного віку. Планується, що вік виходу на пенсію в Росії буде підвищено з 55 до 63 років для жінок (з 2028 року) та з 60 до 65 років для чоловіків (з 2034 року).

Проект реформи викликав негативну реакцію в російському суспільстві. Противники реформи вимагають проведення всеросійського референдуму з питання пенсійної реформи, перед тим як парламент РФ продовжуватиме розгляд законопроекту у вересні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...