Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Росії затримали організаторів мітингу проти пенсійної реформи

Неділя, 29 липня 2018, 17:58
У Росії затримали організаторів мітингу проти пенсійної реформи

У Москві затримали організаторів мітингу проти пенсійної реформи, а також ведучого заходу.

Як повідомила прес-секретар "ЛПР" Соня Блейд, серед затриманих - голова "Лібертаріанської партії" Сергій Бойко та координатор московського штабу Олексія Навального Олег Степанов, а також ведучий мітингу Михайло Чічков.

 

"Виступив на мітингу проти підвищення пенсійного віку, сказав про те, що головний винуватець цього підвищення - Путін, і що лише вуличні протести можуть зупинити злодійство влади", - повідомив Степанов у Твіттері.

Згодом він опублікував запис: "Після мітингу мене і організаторів затримали на виході, підстави не говорять, але я підозрюю, що пан Черніков образився на те, що ми розкопали тумбочки за 200 000 рублів, які закуповує Департмент протидії мітингам у Москві".

Затриманих доставили до ОМВС Красносільського району.

 

Також поліція затримала журналіста Івана Єгорова.

"Він підійшов до співробітників поліції дізнатися, що відбувається. У нього акредитація, до речі", - повідомив Степанов.

 

Пізніше Степанов оприлюднив протокол про затримання, де зазначено, що його вигуки зі сцени "Путін Вор" "не відповідає тематиці заходу". 

 

Також повідомляється про затримання організатора мітингу "ЛПР" у Кемерово Валерія Казанцева: його затримали біля будинку і відвезли до поліції. Зазначається, що Казанцев виграв два суди з приводу цього мітингу, але мерія все одно затримала організаторів.

29 липня на проспекті Академіка Сахарова у Москві відбувся узгоджений з міською владою мітинг проти підвищення пенсійного віку.

За даними ГУ поліції по Москві, у мітингу взяли участь близько 2,5 тисяч осіб. За оцінкою "Білого лічильника", участь у мітингу взяли понад 6 тисяч осіб.

За повідомленням "Интерфакса", у присутніх на акції були прапори та символіка Лібертаріанської партії РФ, партій "Яблоко" та "Демократичний вибір", руху "Відкрита Росія", анархічних та феминистичних рухів, були присутні прибічники опозиціонера Олексія Навального. 

28 липня у Росії пройшли акції протесту проти підвищення пенсійного віку, запланованого урядом РФ. Наймасовіший мітинг відбувся у Москві, до нього долучилися близько 10 тис. учасників. 

19 липня Держдума РФ ухвалила у першому читанні урядовий законопроект про зміни до пенсійного законодавства, зокрема щодо підвищення пенсійного віку. Планується, що вік виходу на пенсію в Росії буде підвищено з 55 до 63 років для жінок (з 2028 року) та з 60 до 65 років для чоловіків (з 2034 року).

Проект реформи викликав негативну реакцію в російському суспільстві. Противники реформи вимагають проведення всеросійського референдуму з питання пенсійної реформи, перед тим як парламент РФ продовжуватиме розгляд законопроекту у вересні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування