У центрі Москви вивісили величезний плакат з Сенцовим

Середа, 8 серпня 2018, 11:07
У центрі Москви вивісили величезний плакат з Сенцовим

На Кримському мосту в центрі російської столиці розгорнули величезний банер із зображенням Олега Сенцова і вимогою звільнити політв'язнів в РФ.

Про це повідомляє в Facebook російська журналістка Вікторія Івлєва.

"Сьогодні (8 серпня - ред.) рано вранці на Кримському мосту в Москві з'явився ось такий банер. І не треба думати, що в Росії немає вільних, небайдужих і совісних людей", - пише вона.

Журналістка нагадала, що Олег голодує в російській колонії вже 87-й день.

 

Адвокат Дмитро Дінзе повідомив у Facebook, що дізнався від дипломатів, які контактують з Росією щодо вирішення питання з Сенцовим, що Олега не збираються відпускати.

"По типу "нехай помирає в науку іншим ув'язненим". Якщо це правда, то я навіть не знаю, як це коментувати", - обурюється юрист.

Також Дінзе розповів, що захист Сенцова звернувся в листі до представника Росії в ЄСПЛ з проханням перевести Олега до медичного центру "Святого Луки" в Сімферополі, проте сам політв'язень не хоче цього.

"Друзі! Дуже дякую за всебічну турботу, але мені навряд чи дозволять перевід до Сімферополя. А якщо і дозволять, то не факт, що там буде краще. А якщо і буде краще, то взагалі не факт, що мене туди довезуть живим", - написав Сенцов на копії листа свого адвоката Наталії Добревої.

"Мій стан не для транспортування зараз, тож я залишуся там, де я є … Ніякі інші лікарі мене не вилікують, тому що я не хворію, а голодую і не збираюся зупинятися", - резюмує він.

7 серпня після відвідин Олега Сенцова в російській тюрмі адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в політв'язня погіршився стан здоров’я. Зокрема, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Незабаром у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що стан здоров’я українського політв'язня Олега Сенцова "задовільний".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування