Нові санкції проти Росії: США можуть розірвати дипвідносини - WP

Четвер, 9 серпня 2018, 05:30
Нові санкції проти Росії: США можуть розірвати дипвідносини - WP

США введуть обмеження на торгівлю з РФ та можуть розірвати дипвідносини, якщо Росія не позбавиться усієї хімічної та біологічної зброї під контролем міжнародної спільноти.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на Держдеп США.

"Санкції можуть мати суттєвий вплив на торгівлю з РФ, включаючи заборону надання ліцензій на відправлення окремих товарів у США, таких як електронні пристрої", - розповів виданню офіційний представник Держдепу.

"Якщо Росія не погодиться упродовж 90 днів "зупинити використання всієї хімічної зброї та дозволити перевірку для підтвердження її ліквідації, додатково запроваджені заходи можуть призвести до призупинення дії дипломатичних відносин", - наголошується у статті.

Крім цього, Вашингтон у такому випадку може припинити практично всю торгівлю між двома країнами та заборонити права на посадку для російських авіаліній.

Як повідомлялось, Сполучені Штати введуть нові санкції проти Росії через використання хімічної зброї під час отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії.

Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

На початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

На початку липня стало відомо про нове отруєння "Новічком" - у місті Еймсбері неподалік від Солсбері знайшли без свідомості двох людей. Жінка згодом померла, її партнер зміг вижити.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News