Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грицак пообіцяв "відстежувати" зміст на телеканалі Портнова

Субота, 1 вересня 2018, 17:12

Служба безпеки України буде відслідковувати контент українських телеканалів, управління якими взяв на себе Андрій Портнов, у тому числі NewsOne. 

Про це на брифінгу 1 вересня заявив глава СБУ Василь Грицак, відповідаючи на питання "Інтерфакс-Україна".

При цьому Грицак додав: "Ми не бачили документів, що підтверджують, що управління NewsOne і іншого каналу взяв на себе пан Портнов. Так, ми чули його заяву, що він підписав відповідні документи".

Глава СБУ додав: "Я слабо вірю в те, що сидячи на території РФ, він буде агітувати за відновлення українських кордонів, за відновлення державного суверенітету, за відновлення контролю за Кримом, за те, щоб навести порядок на Донбасі і щоб він став українським, щоб провести легітимні вибори і вивести російські війська з території України".

Відповідаючи на питання, чи буде СБУ відстежувати контент та ухвалювати відповідні рішення, Грицак заявив: "Звичайно".

"Ми не можемо говорити зараз, що хтось скоїв злочин, це буде огульно. Якщо будуть ознаки скоєння злочину, вони будуть документуватися і кваліфікуватися відповідним чином і тоді будуть ухвалюватися рішення про внесення або невнесення відомостей до ЄРДР", - зазначив глава СБУ.

29 серпня екс-заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne.

За словами Портнова, власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв (батько нардепа Євгена Мураєва - УП) передав йому телеканал в управління терміном на три роки. 

Мураєв у свою чергу зазначив, що NewsOne переданий в управління Портнову з 3 вересня, і тепер він "буде здійснювати всю діяльність з управління і регулювання інформполітики". 

У фракції "Блок Петра Порошенка" висловили обурення "антидержавною спрямованістю телеканалу "NewsOne" та закликали депутатів не брати участі у програмах телеканалу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування