Україна та Грузія співпрацюватимуть у боротьбі зі "злодіями в законі"

Вівторок, 11 вересня 2018, 06:57

МВС України та Грузії домовились взаємодіяти у боротьбі з організованою злочинністю та "злодіями у законі".

Про це йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з віце-прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Грузії Георгі Гахарія, повідомляє прес-служба МВС.

"Нас цікавить взаємодія кримінального блоку поліції. Головна проблема – ідентифікація осіб та оперативний обмін інформацією. У нас виникали ситуації, коли досить довго ми не могли отримати інформацію про затриманих громадян Грузії. Ми розуміли, що це кримінальний авторитет, але не мали підтвердження від грузинської сторони. Інша проблема – це питання взаємодії відомств щодо "злодіїв у законі", – зазначив Аваков.

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив, що МВС ініціює створення міждержавної робочої групи для боротьби з організованою злочинністю та "злодіями у законі".

"Нас турбує організована злочинність і "злодії в законі", які, здебільшого, вихідці з Грузії. Ми пропонуємо створити спільну робочу групу з числа офіцерів кримінальної поліції для спільної роботи, оперативного обміну інформацією, аби ми могли швидко реагувати на загрози. Контактна група буде створена між чотирма країнами – Україна-Туреччина-Азербайджан-Грузія", – зауважив Аброськін.

Окремо сторони обговорили питання протидії наркозлочинності.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Грузії Георгі Гахарія зазначив, що грузинська сторона готова до плідної співпраці за всіма напрямами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування