У Київраді оголосили про саморозпуск "Самопомочі"

Вівторок, 11 вересня 2018, 15:30
У Київраді оголосили про саморозпуск Самопомочі

Фракція "Самопомочі" у Київраді саморозпустилася.

Відповідну заяву на засіданні 11 вересня зачитав секретар міськради Володимир Прокопів.

У коментарі "Українській правді" він пояснив, що з моменту оголошення заяви фракції про саморозпуск така фракція перестає існувати у Київраді.  

"Згідно з регламентом, депутати, які не входять до будь-якої фракції, вважаються позафракційними. Сьогодні відбулись зміни, і в Київраді замість 5 фракцій є 4 фракції і 22 позафракційних депутати", - сказав Прокопів.

Він додав, що саморозпуск "Самопомочі" ніяк не позначиться на роботі Київради.

"Кворум є, рішення прийматимуться. Ці депутати не мають права об'єднатися в іншу фракцію, бо за регламентом фракції утворюються на партійній основі, на базі тих місцевих партійних організацій, які їх висували в депутати міськради. Але вони можуть утворити депутатську групу, яка матиме ті ж самі права що і депутатська фракція, і далі працювати у звичайному режимі", - сказав Прокопів.        

На питання, чи були якісь звернення до Київради щодо відкликання депутатів "за народною ініціативою", секретар міськради сказав, що їх не було.

"Немає. Бо ця процедура передбачає інформування і депутатів, і Київради від територіальної виборчої комісії, що є ініціативна група, яка починає процедуру відкликання. Поки нас не інформували, відповідно таких процесів поки не відбувається", - підсумував Прокопів.  

Як повідомлялося, увечері 6 вересня стало відомо, що виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив з партії чотирьох депутатів Київради. Ще чотирьох членів фракції, але не партійців, попросили залишити лави їхньої команди.

До цього рішення було б менше уваги, якби партія не вигнала найпопулярнішого члена "Самопомочі" в столиці та голову київської фракції Сергія Гусовського.

Причиною такого жорсткого рішення стали звинувачення в бік Гусовського та компанії в покриванні члена фракції "Самопоміч" Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.

6 вересня виконком партії пообіцяв розпочати процедуру позбавлення його мандату та навіть передати зібрані ними матеріали до НАБУ та НАЗК.

Сам юрист-депутат пояснив, що користується цими земельними ділянками з 80-х років, а їхня приватизація триває вже 12 років. 

Гусовський своє виключення з партії пов’язує з наближенням президентських виборів та небажанням виконувати геть усі вказівки "згори".

11 вересня стало відомо, що фракція "Самопомочі" у Київраді прийняла рішення про саморозпуск у відповідь на виключення 4 депутатів з фракції.

Детальніше про конфлікт у "Самопомочі" читайте в матеріалі УП "Київ без обличчя. Як "Самопоміч" позбулася Гусовського".

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування