За стрілянину по дітях чоловіка взяли під варту без права застави

Середа, 12 вересня 2018, 12:28

Суд ухвалив узяти від варту на 2 місяці 68-річного чоловіка, який поранив трьох дітей з саморобного пристрою для стрільби у Новій Одесі на Миколаївщині. 

Відповідний запобіжний захід без права застави оголосив Центральний райсуд Миколаєва 12 вересня, повідомляє "Укрінформ".

"Суд задовільнив клопотання прокуратури і прийняв рішення обрати запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою на 60 діб – до 8 листопада", – сказав прес-секретар суду Володимир Діденко.

Таке рішення прийнято попри те, що у судовому процесі батьки постраждалих дітей заявили, що претензій до чоловіка не мають і переконані, що він стріляв не навмисне.

Всі вони отримали матеріальну компенсацію на лікування дітей.

Підозрюваний наполягав, що вбивати дітей не збирався. Він сказав, що ті сильно галасували і навіть висловлювалися щодо нього нецензурно, – а він просто хотів їх налякати, тому взяв саморобний пристрій і вистрілив у землю.

Попри це прокурор вимагав взяти чоловіка під варту на 2 місяці без права внесення застави. Адже його підозрюють у вчиненні злочину за ч.2 ст.15 п.1.2 та ч. 2 ст.115 КК: замах на умисне вбивство.

9 вересня близько 17.00 у місті Нова Одеса 68-річний місцевий мешканець вистрелив з саморобного пристрою по дітях, які гралися біля його будинку.

Внаслідок пострілу були травмовані 12-річний хлопчик та дві дівчинки віком 9-ти та 5-ти років. 

12-річний хлопчик після поранення перебуває в медичному закладі. Двох інших дітей відпустили на амбулаторне лікування.

Сам чоловік теж отримав поранення: йому відірвало палець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування