Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенатор США: Указ Трампа про санкції за втручання у вибори не досить ефективний

Четвер, 13 вересня 2018, 02:58

Указ президента США Дональда Трампа, що дозволяє застосування санкцій проти іноземців, які беруть участь у втручання в американські вибори, визнає загрозу, але не досить ефективний.

Про це заявив американський сенатор-демократ від штату Меріленд Кріс Ван Холлен.

"Захист наших виборів від іноземних атак є однією з найбільш нагальних проблем, які стоять перед нашою країною. Указ президента Трампа визнає цю загрозу, але не досить ефективний", - написав сенатор у twitter.

Він додав, що до проміжних виборів лишилось 55 днів і єдиним справжнім рішенням є прийняття закону про захист виборів від загроз шляхом встановлення обмежень DETER Act (Defending Elections from Threats by Establishing Redlines Act).

DETER Act передбачає можливість запровадження санкцій проти інших держав за втручання у вибори автоматично без згоди президента.

Як повідомлялось, Трамп підписав указ, що дозволяє застосування санкцій проти іноземців, які беруть участь у втручання в американські вибори.

Указ перераховує відомства, які зобов’язані будуть прийняти рішення, чи стався факт втручання у вибори. Серед них – офіс директора національної розвідки, ЦРУ, агентство з нацбезпеки, департамент внутрішніх справ.

Документ накладає на відомства зобов’язання повідомляти в офіс директора національної розвідки про факти втручання.

Втручання визначається в указі як спроба зламу "виборчої інфраструктури" або спроба змінити громадську думку за допомогою пропаганди в Інтернеті чи систематичних зливів секретної політичної інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування