Москва готова зробити кроки для покращення відносин з США - Лавров

Четвер, 13 вересня 2018, 09:18

Москва готова робити все можливе, щоб вийти з глухого кута у відносинах між Росією та Сполученими Штатами, і серйозно сприймає бажання президента Дональда Трампа організувати діалог, хоча антиросійські настрої у США є перешкодою.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров у інтерв'ю DPA, повідомляє "Європейська правда".

"Ми серйозно сприймаємо заяви Дональда Трампа про бажання налагодити нормальний діалог між нашими країнами, готові пройти свою частину шляху для виведення двосторонніх зв'язків з глухого кута. Однак судити про реальну зацікавленість партнерів у конструктивній співпраці можна тільки з практичних кроків. А ось їх якраз немає через дії Вашингтона", - сказав Лавров.

"Якщо від американського лідера і йдуть якісь позитивні імпульси, то вони повністю нівелюються замаскованою русофобією в американській еліті, яка розглядає нашу країну як загрозу геополітичному домінуванню США, виступає за "системне утримання" Росії з використанням односторонніх санкцій та інших інструментів тиску", - поскаржився очільник російського зовнішньополітичного відомства.

Зазначимо, радник з національної безпеки США Джон Болтон після переговорів Трампа з Путіним заявив, що контакти президентів США і Росії не дали розуміння з приводу ситуації в Сирії.

Що стосується російсько-українського конфлікту, то у Лаврова заявляють, що США "грають на боці" Києва, і закликають до компромісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування