Суд ЄС відмовився знімати санкції з російських банків та компаній

Четвер, 13 вересня 2018, 12:26

Суд ЄС в Люксембурзі залишив у силі санкції, запроваджені Радою ЄС проти низки російських банків та нафтогазових компаній у зв’язку з агресією Росії проти України.

Про своє рішення суд повідомив у четвер, 13 вересня.

Суд відхилив позов про анулювання санкцій ЄС, запроваджених проти російських банків "Сбербанк", ВТБ та "Внешэкономбанк", "Проминвестбанк" та турецького DenizBan (дочка "Сбербанка"), а також компаній "Газпром нефть" та "Роснефть".

"По суті суд встановив, що Рада ЄС достатньо обгрунтувала оскаржені правові акти. Проголошена мета оскаржуваних актів полягає в тому, щоб підвищити ціну за дії Росії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, а також підтримати мирне врегулювання кризи", - йдеться у рішенні суду.

ЄС запровадив санкції проти Росії у відповідь на втручання російських військових в Україну в 2014 році. Російські банки та компанії звернулись із судовим позовом проти ЄС ще в 2014 році.

Санкції ЄС встановили обмеження на певні фінансові операції та експорт деяких важливих товарів і технологій, обмежили доступ кількох російських суб'єктів до ринку капіталу та заборонили надання послуг, необхідних для певних видів діяльності, пов'язаних з нафтою.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування