Підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни запевняють, що в Солсбері дивилися собор

Четвер, 13 вересня 2018, 13:42
Підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни запевняють, що в Солсбері дивилися собор

Росіяни Олександр Петров і Руслан Баширов, яких Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергыя Скрипаля та його дочки в Солсбері, дали інтерв'ю російському пропагандистському ресурсу Russia Today.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян написала в Twitter, що Петров і Боширов самі подзвонили їй з пропозицією дати інтерв'ю, повідолмяє "Європейська правда".

Двоє чоловіків на відео заявили, що Олександр Петров і Руслан Боширов - це їхні справжні імена і вони дійсно їздили в Солсбері 2-3 березня.

"Друзі нам давно вже радили відвідати це прекрасне місто", - сказав Петров.

За словами Боширова, Солсбері є туристичним містом зі знаменитим собором. "Він знаменитий не тільки у всій Європі, він знаменитий своїм 123-метровим шпилем і своїм годинником, найпершим годинником, який був винайдений і до сих пір йде", - сказав він.

"З самого початку ми планували приїхати в Лондон і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що ми і в Лондоні побуваємо, і з'їздимо в Солсбері", - пояснив Боширов.

 

Петров і Бошіров підтвердили, що на кадрах камер відеоспостереження, показаних британськими слідчими, саме вони, але заперечують будь-яку причетність до отруєння Скрипалів.

Вони також заявили, що у них не було з собою парфумів Nina Ricci, у флаконі яких був захований "Новичок".

"Нормальним чоловікам з собою возити жіночі парфуми - це не по-дурному? Коли проходиш митницю, перевіряють всі речі. Якби у нас щось було, у них би виникли питання, навіщо у чоловіка в багажі лежать жіночі парфуми", - сказав Боширов.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

12 вересня президент РФ Владімір Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння у британському Солсбері перебувають в РФ, але це просто цивільні особи без кримінального минулого.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування