У НАТО коментують намір Києва закріпити в Конституції курс на членство в Альянсі

Четвер, 13 вересня 2018, 14:55

Заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес заявив, що закріплення в Конституції курсу нашої держави на членство у НАТО є внутрішньою справою України.

Про це він сказав на спільній із віце-прем'єр-міністром України Іванною Климпуш-Цинцадзе прес-конференції у четвер, яка транслювалась на YouTube-каналі Кабінету міністрів, пише "Європейська правда".

"Що стосується зміни Конституції, це є внутрішнім процесом, за який відповідають представники вашої влади. Ви є суверенною державою і з огляду на це я би не хотів втручатися у ваші обговорення", - сказав Альваргонсалес, відповідаючи на питання журналістів.

Заступник генсека додав, що в ході недавнього саміту в Брюсселі Альянс ще раз визнав і підтвердив, що рішення Бухарестського саміту залишаються дійсними.

Нагадаємо, Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз. Для внесення змін до Конституції необхідно щонайменше 300 голосів у парламенті.

Верховна рада має намір 20 вересня розглянути в першому читанні зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО.

Читайте також: "ЄС і НАТО на вибори: чому конституційна ініціатива Порошенка може обернутися пшиком";

"Шкоди не буде, користь можлива: що насправді змінять "євроатлантичні норми" у Конституції".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування