У Полтаві достроково відправили у відставку мера

П'ятниця, 14 вересня 2018, 18:05

Депутати Полтавської міської ради ухвалили рішення про розпуск міськвиконкому, а також проголосували за відставку мера Олександра Мамая.

Про це повідомляє УНІАН.

Зазначається, що  за відповідне рішення на черговому засіданні сесії проголосували 22 депутати, що становить мінімальний кворум для ухвалення подібного рішення (всього в Полтавській міськраді налічується 42 депутати).

За даними видання, головуючий на засіданні депутат Олександр Шамота заявив, що підставою для розпуску виконкому стали антинародні рішення виконкому про підвищення вартості проїзду, надання адрес кіоскам тощо.

Повідомляється, що екс-мер Полтави, а нині депутат міськради Андрій Матковський додав, що серед причин розпуску виконкому - роздача комунального майна приватним підприємствам.

Також у виданні додали, що у першій половині дня депутати звільнили всіх заступників міського голови Полтави Олександра Мамая.

Крім того, як повідомляє місцеве видання Полтавщина, а позачерговій сесії у п'ятницю, 14 вересня, достроково припинені повноваження самого мера Полтави Мамая, роботу якого визнано незадовільною.

Повідомляється, що це рішення шляхом таємного голосування підтримали 29 з 42 депутатів міськради. "За" проголосували всі депутати, які взяли участь у голосуванні.

Як зазначили депутати, підставами для такого рішення стали "численні порушення Конституції та Законів України, прав і свобод громадян".

Олександр Мамай вперше був обраний міським головою Полтави у жовтні 2010 року. Він отримав підтримку 61,64% виборців.

У липні 2012 року Олександр Мамай перейшов з партії Совість України у Партію регіонів. У лютому 2014 року повідомив, що "вийшов з Партії регіонів".

Вдруге міським головою Полтави його обрали у жовтні-листопаді 2015 року. У другому турі виборів він отримав підтримку 62,56% виборців.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування