Помпео звинуватив Росію в намірі зірвати санкції проти КНДР

Субота, 15 вересня 2018, 06:35

Росія намагається допомогти КНДР вийти з-під санкцій.

Про це під час брифінгу заявив глава Держдепу США Майк Помпео, пише Reuters.

Росія активно працює над тим, щоб підірвати міжнародні санкції відносно Північної Кореї.

З таким твердженням Помпео виступив після того, як посол США в ООН Ніккі Гейлі звинуватила Москву в спробі приховати порушення санкцій ООН проти КНДР росіянами.

Помпео сказав, що застосування санкцій Організації Об'єднаних Націй має важливе значення для досягнення денуклеаризації Північної Кореї.

Як повідомлялось, США запровадили нові санкції проти двох компаній з Китаю та Росії за підтримку ядерних і ракетних програм Північної Кореї.

21 серпня США ввели санкції проти двох російських юридичних осіб та шести суден судноплавних компаній, які передавали нафту Північній Кореї.

3 серпня Міністерство фінансів США оголосило про додаткові санкції відносно Північної Кореї, ввівши обмеження проти російського банку "Агросоюз", що надавав послуги північнокорейцям в обхід санкцій ООН. Санкційний удар США обвалив російський рубль.

Північна Корея перебуває під міжнародними та американськими санкціями через власну ядерну програму і випробування балістичних ракет.

Заступник міністра закордонних справ Сергєй Рябков заявив, що Росія працює над заходами проти США після запровадження санкцій проти російських компаній за допомогу КНДР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News