КНДР продає зброю країнам, які потрапили під міжнародні санкції - ЗМІ

Неділя, 16 вересня 2018, 04:54

Північна Корея продає зброю країнам, які потрапили під дію міжнародних санкцій, і займається таємними поставками пального та незаконними фінансовими операціями.

Про це повідомляє газета The World Street Journal з посиланням на конфіденційний звіт експертів ООН.

Серед країн, які отримують зброю з КНДР - Сирія, Ємен, Лівія. 

Експерти також зафіксували, що Північна Корея суттєво збільшила імпорт пального, у поставках якого беруть участь російські і китайські судна.

У кінці 2017 року Радбез ООН обмежив імпорт нафтопродуктів в КНДР до 500 тисяч барелів на рік. За даними розвідки США, Пхеньян перевищив допустимий обсяг за 5 місяців 2018 року.

"КНДР найактивніше порушує фінансові операції, агенти Північної Кореї оперують практично безкарно щонайменше у 5 країнах", - пише видання з посиланням на звіт ООН.

Незаконна торгівля послаблює спроби США вплинути на Пхеньян у питанні припинення ядерної програми КНДР, вважають експерти. Вони занепокоєні недостатньою ефективністю санкцій через виявлені порушення.

Як повідомлялось, США звинувачують Росію у приховуванні порушень санкцій проти КНДР.

У звіті, який представили минулого місяця у Комітеті з санкцій проти КНДР Радбезу ООН, наголошується, що Пхеньян не припинив свої ядерні та ракетні програми та порушує санкції США щодо експорту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування