Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ розповіли, що розглядають справи понад 20 підозрюваних у причетності до ІДІЛ

Понеділок, 17 вересня 2018, 21:38

Генеральна прокуратура розглядає документи більше 20 осіб, яких підозрюють у причетності до терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає "Громадське".

"Хочу сказати, що жоден з цих людей на сьогоднішній день не написав заяву стати добровольцем в антитерористичній операції, щоби на ділі довести, що він є особистим ворогом (глави Чечні Рамзана — ред.) Кадирова чи (президента РФ Володимира — ред.) Путіна", — сказав Єнін.

Заступник генпрокурора наголосив, що деякі з підозрюваних – це фігуранти кримінальних справ через правопорушення, вчинені на території України.

Він додав, що один з "поплічників" громадянина РФ Тимура Тумгоєва, якого Україна екстрадувала до Росії, після клопотання народних депутатів вийшов з-під варти і перебував під домашнім арештом.

"Зазначена особа протягом декількох тижнів позбулася браслету, а буквально через місяць-півтора при спробі перевірки документів вчинила збройний опір представникам Служби безпеки України, які зазнали тілесних ушкоджень", — розповів Єнін.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва в Росію за запитом Федеральної служби безпеки РФ.

Зазначалося, що він нібито заявляв про бажання воювати на сході України разом із вихідцями з Кавказу проти російських бійців.

У ГПУ запевняли, що Тумгоєв, екстрадований до РФ, ніколи не служив в АТО.

Вранці 17 вересня під ГПУ влаштували акцію протесту. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування