У Будинку профспілок відкриють офіси і коворкінг

Вівторок, 18 вересня 2018, 12:46
У Будинку профспілок відкриють офіси і коворкінг

У Будинку профспілок на Майдані Незалежності здаватимуть в оренду офіси і коворкінги, називатиметься приміщення "Maіdan Plaza".

Відповідна інформація розміщена на сайті ріелтора. 

За телефоном, вказаним на сайті, підтвердили, що здаватимуть офіси, коворкінг і конференцзали, але точного розташування офісів, точних умов, вартості чи навіть дати, коли офіс можна буде орендувати, назвати не змогли.  

 
Скриншот з сайту officestar.com.ua

"Ми не є власниками приміщень, ми просто ріелтор, який представляє інтереси компанії. Там ще нічого не відкрилося, і ще точно невідомо, коли відкриється. Але ми як ріелтор пропонуємо якісь об’єкти. У нас на сайті ви можете подивитися цей об’єкт", - сказала ріелтор.

На сайті Office Star вказано, що є можливість орендувати невеликі офіси на 1, 3 і 5+ осіб. Коштуватиме це від $600. Водночас на сайті не повідомляється, за який термін така плата, чи можливо, це плата з особи за певний період.    

Також повідомляється, що у "Maіdan Plaza" буде коворкін і конференц-зал на 30 осіб.

Інформації про вартість оренди цих площ наразі немає. 

Як повідомив "Українській правді" керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа, інвестору, який ремонтує Будинок профспілок після пожежі, перейшло 30% площ будівлі – це 5,5 тисячі кв.м. У власності і користуванні ФПУ залишилося 12,5 тисячі кв.м.   

"Ремонтні роботи у Будинку профспілок зараз на завершальному етапі, однак, коли точно закінчаться, сказати не можу, це ж залежить від будівельників. Зараз тривають косметичні роботи всередині", - сказав Работа.

Він прогнозує, що Федерація профспілок зможе повернутися у свої приміщення уже до кінця року.

"Спершу туди перейде ФПУ у повному складі, зі cвоїм апаратом центральним, потім туди перейдуть наші членські організації галузеві", - сказав Работа.

Він також додав, що у будівлі Будинку профспілок відкриють експозицію Музею Майдану.

У свою чергу керуючий господарським управлінням ФПУ Володимир Циганенко повідомив, що інвестор отримав приміщення частково на 1 поверсі і блок фасадних приміщень з 0 по 9 поверхи. 

"Інвестор отримав третину приміщень – це частково 1 поверх (приміщення, що виходить на Хрещатик, де раніше був магазин Moyo) і частина фасадних приміщень зі сторони Майдану з підвалу до 9 поверху включно. Орієнтовно це десь метрів 45 від кута зі сторони вулиці Костельної у сторону Хрещатика (загалом довжина Будинку профспілок близько 100 м)", - сказав Циганенко.

Під музей, за його словами, віддадуть приблизно 130 кв.м. на першому та другому поверсі.

"Від вхідної групи по праву сторону буде такий ганочок. Від нього прямо буде вхід до нашого будинку, а направо буде вхід до музею", - сказав він.

Циганенко запевняє, що ремонт у Будинку профспілок закінчать у жовтні.

"У жовтні точно закінчиться. Уже з 3 по 8 поверх 97% готовності. Інші приміщення теж на фінальній стадії. Інвестор спершу ремонтує наші приміщення, потім буде доводити до завершення свої приміщення. До нового року ФПУ повернеться у своє приміщення", - підсумував Циганков.

Як повідомлялося, Будинок профспілок згорів у ніч на 19 лютого 2014 року під час масових акцій протесту в Києві.

Будівлю, яку активісти використовували як штаб Національного опору, під час штурму Майдану підпалили силовики.

11 березня 2015 року ескіз реконструкції Будинку профспілок здійняв хвилю обурення в соцмережі. Юзери висміяли його у фотожабах та порівняли з Хонкою Януковича, МАФим, танком і навіть жіночими статевими органами.

Однак, представник організації, що намалювала ескіз пояснила, що робота, яка наробила галасу в інтернеті, – це не проект, а лише художнє бачення архітектора.

Директор Благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Василь Андреєв запевнив, що Будинок профспілок після реконструкції буде таким, як до пожежі.

Реконструкцією будівлі займається ТОВ "ІТТ-Нерухомість", яка отримає за це 30% приміщень.

Засновником "ІТТ-Нерухомість" є кіпрська компанія "Амервіно інвестментс ЛТД". До 2014 року співвласницею компанії була Ганна Маркарова, сестра заступника міністра фінансів Оксани Маркарової.

"ІТТ-Інвест", яка також входить до групи "ІТТ" і є її провідною компанією, на третину належить Данилу Волинцю – чоловікові заступника міністра фінансів Оксани Маркарової.

Сама Макарова, за її словами, очолювала "ІТТ-Інвест" 12 років – з 2003 по 2014 рр.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування