Вінницький суддя поскаржився на тиск "людини з адміністрації Порошенка"

Середа, 19 вересня 2018, 12:27
Вінницький суддя поскаржився на тиск людини з адміністрації Порошенка

Суддя Вінницького міського суду Ярослав Іванченко заявив, що на нього тиснув чоловік з посвідченням співробітника Адміністрації президента.

Повідомлення про втручання в діяльність судді оприлюднене на сайті Вищої ради правосуддя.

"До зали судового засідання, в перерві між судовими слуханнями, зайшов невідомий мені громадянин… пред’явивши при цьому посвідчення співробітника Адміністрації президента", – йдеться в заяві.

Іванченко розповів, що на 12 вересня було призначене засідання у кримінальній справі, яку він розглядає.

За словами судді, "відвідувач" повідомив, що в АП "знають про вказану справу, там все погоджено, а обвинуваченим у вказаній справі слід призначити найсуворіше покарання".

"Почувши вказане, я одразу припинив спілкування з вказаним громадянином та попрохав його негайно залишити приміщення, що останній і зробив, висловлюючи погрози на мою адресу", – стверджує суддя.

Він також направив правоохорнцям копію запису камери, яка зафіксувала описані ним події.

Іванченко називає ім’я, яким представився чоловік, однак в оприлюдненій заяві воно приховане, як і номер справи та ім’я обвинувачених.

Однак 12 вересня суддя провів підготовче засідання за обвинуваченням трьох працівників Держаудиту. Інкриміновані їм статті та дата порушення провадження співпадає з тою, яку вказує Іванченко.

За версією слідства,  начальник управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області Олена Вахновська разом зі своїм колегою Максимом Сахнюком підкупили начальника управління внутрішнього аудиту Тетяну Демиденко.

Для цього вони організували незаконний збір грошових коштів від підлеглих для забезпечення харчування, проживання, дозвілля Демиденко.

Зрештою, їй дали хабар у 10 тисяч за непроведення перевірки внутрішнього аудиту та невідображення порушень.

Посадовцям загрожує від 4 до 10 років позбавлення волі, конфіскація майна, до 3 років позбавлення права обіймати певні посади.

Перше засідання у справі призначене на 21 вересня.

Соня Лукашова, для УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування