За перше півріччя 2018 року Україна виконала 41% плану щодо Угоди про асоціацію

Середа, 19 вересня 2018, 16:57

Станом на перше півріччя 2018 року Україна виконала 41% річного плану заходів з виконання Угоди про асоціацію.

Такі результати презентував Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції на засіданні Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом, повідомляє "Євроінтеграційний портал".

Повідомляється, що відповідно до Плану заходів перед Україною на 2018 рік стоять загалом 758 завдань, 41% виконано за першу половину 2018 року. 

За словами представника Урядового офісу, Угода про асоціацію - це успіх України, але водночас її реалізація стала викликом для інституційної системи, на яку було покладено завдання імплементувати значний обсяг законодавства ЄС.

Ключовим завданням стала розбудова інституційної спроможності виконання Угоди. Наразі в рамках реформи держуправління в низці міністерств створено Генеральні директорати, які відповідають, в тому числі, за реалізацію євроінтеграційних політик та виконання Угоди.

На сьогодні ЄС є ключовим торговим партнером України. Частка ЄС складає 42,1% українського експорту та 41,5%, імпорту в Україну. Найбільше до ЄС Україна продає товари сільскогосподарської продукції, електрообладнання, а також недорогоцінні метали та продукти рослинного походження.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування