Суд залишив мера Ужгорода на посаді і відхилив клопотання прокуратури

Середа, 19 вересня 2018, 20:20

Ужгородський міськрайонний суд не задовільнив клопотання прокуратури Закарпатської області та залишив мера Ужгорода Богдана Андріїва на посаді.

Про це повідомив на судовому засіданні суддя Олег Придачук, передає "Радіо Свобода".

Обласна прокуратура просила відсторонити Андріїва від посадових обов’язків на час розслідування справи про зловживання коштами під час реконструкції архітектурно-історичної пам’ятки "Совине гніздо".

Однак суд не підтримав прокурора у твердженні, що підозрюваний, перебуваючи на посаді "може знищити докази кримінального правопорушення та здійснити незаконний вплив на свідків злочину".

Захист залучив у якості свідків співробітників Ужгородського міськвиконкому. Вони заперечили виконання неправомірних наказів мера.

Крім того, серед свідків був голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який закликав залишити мера на посаді.

"Ми вступаємо в осінньо-зимовий період. Дуже важкий і фінансово, і економічно для України і для області. Ми з мером у цих питаннях взаємодіємо", – заявив він.

За твердженнями Москаля, кримінальне провадження порушили у 2015 році. Воно стосується екс-мера Ужгорода, який підписував контракт з польською організацією на отримання ґранту.

Як повідомлялося, в кінці серпня меру Ужгорода було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.5 статті 191 ККУ (привласнення та розтрата майна в особливо великому розмірі або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

А також його підозрюють у злочинах за ч. 2 статті 28 ККУ - ч.2 статті 366 ККУ, тобто співучасть у підробці документів.

Раніше видання Mukachevo.net повідомляло, що йдеться про розкрадання коштів при реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо" на суму у понад 6,5 мільйонів гривень.

У прес-службі Ужгородської міськради виданню заперечили вчинення мером вказаних злочинів, зазначивши, що офіційна технічна документація підтверджує відсутність матеріальних збитків, які б спричинили фінансову шкоду державі або громаді міста.

Там додали, що всі тендерні процедури з реконструкції "Совиного гнізда" були проведені та роботи розпочаті до набуття Богданом Андріївим повноважень міського голови Ужгорода.

Пізніше Ужгородський суд задовольнив клопотання прокуратури Закарпатської області щодо обрання міри запобіжного заходу Богдану Андріїву у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці або внесення застави у 440 тисяч гривень.

Згодом за нього було внесено заставу в розмірі 440 тисяч гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування