Порошенко до апологетів "миру": Межа буде по Дінцю, по Дніпру, по Збручу?

Четвер, 20 вересня 2018, 11:11

Президент Петро Порошенко вважає, що політики, які зараз ратують за мир на території України, згодні на компроміси з Росією.  

Про це глава держави сказав у щорічному зверненні до Верховної Ради 20 вересня.

"Напад Росії почався зі спроби анексії Криму, і його поверненням вона має завершитися – включно з відшкодуванням завданих збитків та наданням цього разу вже дієвих гарантій неповторення агресії. Боремося за це у міжнародних судах, і, переконаний, переможемо, як перемогли у Стокгольмі. "Газпром" має заплатити нам повністю 4,6 мільярда доларів", – заявив він.

За словами Порошенка, "ми переконуємо весь світ, що будь-які поступки Кремлю без відновлення територіальної цілісності України – це поразка міжнародного права і свободи, це програш демократичної Європи авторитарній Азіопі, а тим часом у нас самих всю країну обтикано біг-бордами із закликом до "компромісу" з агресором".

"Ледве не кожен стовп обсіли голуби миру… Тільки тінь від них, неначе від двоголового орла. І хай вас не вводить в оману заспокійливе воркотання, бо у дзьобах у цих горлиць – насіння миру на російських умовах", – заявив він.

"Мир" – це красива й приваблива обгортка, в яку можна покласти все, що завгодно. Тож ми маємо бути пильними. Не забуваймо, що ворог сюди прийшов не по Крим і не по Донбас, ворог прийшов по всю Україну. Бо без України імперія неможлива", – сказав Порошенко.

"То де будемо проводити межу так званого компромісу? По Дінцю, по Дніпру, чи, може, по Збручу?", – поцікавився президент.

Порошенко звертається до Ради
Порошенко звертається до Ради
Фото Миколи Лазаренка

Він запевнив, що "справжній мир" на основі українського інтересу не буде предметом компромісу, "бо інакше або нас не буде, або ми будемо вже не ми, або тут будуть стояти воїни іншої держави".

"У питаннях же, які не є питанням to be or not to be (бути чи не бути) ми, звичайно, готові до дипломатичної гнучкості. Бо насправді легкої і простої дороги до миру нема, особливо у протистоянні з ворогом, чий військовий потенціал значно більший", – додав Порошенко.

"Ніхто більше за нас, українців, не прагне миру, бо ми, як ніхто інший добре знаємо, що таке війна. І відчули справжню ціну цієї війни", – переконаній він.

Порошенко наголосив, що "і фітіль війни, і ключі до миру знаходяться не в Києві, не в Брюсселі і не у Вашингтоні, а в Москві".

"Але мир нам принесе не умиротворення агресора і не згода на умови Росії. До справжнього і справедливого миру нас приведуть лише зміцнення обороноздатності країни, посилення нашої армії й укріплення дипломатичного корпусу і збільшення єдності всередині країни", – вважає президент.

"Забезпечити мир і перемогу має як міцний фронт, так і надійний тил, єдність і згуртованість суспільства у боротьбі з ворогом", – додав він.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування