Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Президент хоче, щоб перед виборами порахували агентів Кремля серед ЗМІ

Четвер, 20 вересня 2018, 11:19

Президент Петро Порошенко підтримує ідею прийняття законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора Російської Федерації.

Про це він сказав з трибуни парламенту 20 вересня під час виголошення щорічного послання до Верховної Ради.

 
адміністрація президента

За словами глави держави, "п’ята колона піднімає голову, намагається зібрати до купи різні свої шеренги, користуючись перевагами демократії, активізується в інформаційному просторі".

"Наше завдання надзвичайно складне – дати їм відсіч не порушуючи норм європейської демократії", – зазначив президент.

"Деякі телеканали, газети, інтернет-видання стали неприхованими рупорами російської пропаганди. Поділяю думку голови Верховної Ради про те, що у період виборів питання інформаційної безпеки є одним із головних;  що частина нашого інформаційного поля так само окупована, як частина української території сьогодні", – наголосив Порошенко.

"Отож, я підтримую ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора РФ", – сказав президент, зазначивши при цьому, що такий закон "жодним чином не вплине ані на громадянське суспільство, ані на медіа, ані на свободу слова".     

Як повідомлялось, 17 вересня на погоджувальній раді лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив про ініціативу створення законопроекту про реєстрацію іноземних агентів в Україні.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...