Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Облита кислотою Гандзюк перенесла вже 11 операцій, досі в реанімації

П'ятниця, 21 вересня 2018, 13:03

За півтора місяці після замаху на життя активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк перенесла вже 11 операцій з видалення змертвілих тканин та пересадки шкіри.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини із посиланням на чоловіка потерпілої Сергія Денисова.

За його словами, останнє оперативне втручання відбулося 18 вересня.

"Скільки ще операцій потрібно, складно сказати, це постійно в процесі обговорення. Адже це складний випадок через таке масивне ураження кислотою", – розповів Денисов.

Він каже, що наразі невідомо, чи треба буде продовжити лікування за кордоном.

"Наразі питання щодо лікування за кордоном важко піднімати, оскільки стан нестабільний і кожен наступний день починається як новий, з новими змінами, новими проблемами", – каже чоловік Катерини.

 
Обпечена рука Катерини
фото: humanrights.org.ua

Він розповів, що з успішних результатів лікування – це врятоване око, тобто збережено зір, уже частково нова шкіра, яка прижилася, та загалом поліпшення загального стану потерпілої.

"Утім, лікарі все ще не виключають можливі ризики, а відтак і загрозу життю через найменшу інфекцію, яка може завадити лікуванню та одужанню, тому Катерина досі в реанімації. Тобто її стан треба постійно підтримувати", – додав Денисов.

Зараз у справі про напад на Катерину Гандзюк правоохоронці перевіряють колишнього начальника управління захисту економіки поліції Херсонської області Артема Антощука.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

В активістки діагностували хімічні опіки, вона перебуває в лікарні та досі переживає болісні операції.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше – на замах на вбивство.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того, вона говорила про зловживання міської влади Херсона.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що загалом поліцією затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Також 20 серпня у Херсоні суд арештував на 2 місяці без права внесення застави підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк Віктора Горбунова (слідство каже, що він купив кислоту)

Раніше – 6 серпня - Херсонський міський суд ухвалив узяти під варту підозрюваного Миколу Новікова.

Читайте також: Серійна бездіяльність, або Особливості слідства у справі Гандзюк

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування