Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вирішувати ситуацію з медвишем Богомольця будуть 4 міністерства

П'ятниця, 21 вересня 2018, 16:44

Вирішувати ситуацію, яка склалася з Національним медичним університетом ім. Богомольця, будуть із залученням трьох міністерств – МВС, Мін’юсту та Міносвіти на допомогу МОЗ.

Про це на брифінгу 21 вересня сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє "Укрінформ".

"Ми маємо план вирішення ситуації. Уряд має план дій, залучаємо до роботи Міністерство внутрішніх справ, Мін’юст, Міністерство освіти. І покроково будемо вирішувати ситуацію, що в кінцевому підсумку спрямовано не на вирішення якогось локального конфлікту, а на побудову нормальної здорової системи вищої освіти", - заявив Лінчевський.

Він зауважив, що зараз заручниками ситуації стали і студенти, і викладачі вишу, які мають займатися науковою діяльністю та викладанням, а не брати участь у боротьбі різних сторін за грошові потоки.

"Це ганебна ситуація, коли адміністрація університету втягує студентів і викладачів у свої конфлікти, абсолютно далекі від медичної освіти і медичної науки",- наголосив Лінчевський.

Як повідомлялося, 21 вересня Міністерство охорони здоров'я звернулося до Національної поліції та Генеральної прокуратури з вимогою розслідування "низки зухвалих злочинів" екс-ректорки НМУ Катерини Амосової.

Напередодні Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ Міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі. 

МОЗ не визнає Амосову ректором та наполягає на її звільненні за незадовільну роботу на посаді ректора НМУ.

Деталі про перипетії зі звільненням Амосової можна почитати за лінком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування